• Min personlige helterejse, CV & forfatterskab

MIN HELTEREJSE

Min barndoms eventyr og store rejser foregik på det lokale bibliotek i Tranbjerg og på det lille skolebibliotek på Grønløkkeskolen, hvor bibliotekaren hed Ejvind. Alle bibliotekarerne kendte mig, for jeg havde det med at forsvinde ind i bogen, allerede mens jeg stod med den i hånden. Sådan kunne der let gå timer, indtil bibliotekaren kom og prikkede mig på skulderen. Det var lukketid.

Jeg lånte og læste alt, hvad der stod på de røde stålhylder – og når jeg kom til at aflevere bøgerne for sent, stregede bibliotekaren venligt over på den lille indlægsseddel, så jeg slap for at betale bøden på 3, 5 eller 7 kr. alt efter, hvor forsinket jeg var med afleveringen.

Jeg er barn af 1970’erne. En tid hvor socialrealisme, antikapitalisme og ateisme var koderne til vores kollektive verdenssyn. Vi skulle vågne op fra drømmen og erkende magtstrukturen og undertrykkelsens mønstre. Guder, mirakler og romantiske eventyr var for de ubegavede og naive.

Men for mig var bøgernes eventyr og fortællinger åbningen til det lille drys af magi, som et kollektivbarn i en søvnig parcelhus-forstad længtes efter.

Havde den lille pige dengang vidst, at to af hendes bøger en dag skulle stå på de magiske bibliotekshylder, at hun selv ville blive formidler af visdommen i disse fortællinger og rådgiver for ambitiøse mennesker, så ville hun nok ikke have troet det.

KALDET

Som 42-årig sad jeg i flyet mellem Kastrup og Heathrow. Jeg var fordybet i bogen The Hero with a Thousand Faces af den amerikanske professor Joseph Campbell. Jeg læste det tunge, akademiske stof fra 1940’erne med høj hastighed, og ænsede ikke, at flyet fløj over først Københavns og siden Londons tage. Da jeg steg ud af flyet, var det, som om noget dybt inden i mig var vågnet. Jeg var rørt, urolig og havde bobler af begejstring i hele kroppen. Jeg var opfyldt af en følelse af at vende tilbage til et udgangspunkt. Noget, som altid havde kaldet på mig.

På det tidspunkt i min karriere var jeg en travl forretningskvinde, først som journalist og siden redaktionschef på to af landets dagsordensættende nyhedsmedier. Jeg var forfatter af to krimier, og senere CEO af eget kommunikationsbureau med flere ansatte.

Jeg elskede mit arbejde, men jeg mærkede også, hvordan den strømlignede corporate og politiske verden med stramtsiddende blazers begyndte at føles klaustrofobisk for mig.

Med bogen og siden et flerårigt uddannelsesforløb i Hero’s Journey og Succes Intelligence hos Ph.d. Robert Holden begyndte det ukendte i kaldet at tage form:

Jeg skulle formidle dette ældgamle budskab.

EVENTYRET ER VIRKELIGT NOK

Jeg tror, vi er mange, der ind i mellem har ønsket, at livet kom med en manual. Når livet går op og ned, og du skal træffe vigtige beslutninger, kommer tvivlen og følelsen af at være forkert. Eller at dine valg er forkerte.

Dér kan det være svært at mærke, at du er en helt – men det er du. Og der er en særlig rolle for dig at spille her på jorden. Eventyrenes visdom fortæller hvordan.

HVAD ER THE HERO’S JOURNEY?

The Hero’s Journey er først formuleret af den amerikanske professor Joseph Campbell i 1940’erne. Han studerede myter og fortællinger i kulturer verden over og opdagede, at der var ét fortællemønster, der gik igen i dem alle. Dette kaldte han monomyten, og han skabte en kompleks, cirkulær model.

Alle store fortællinger og eventyr er skabt af mennesker, der har været i stand til at observere verden, nedfælde deres oplevelser og videreformidle deres historier. Derfor siger historierne meget om, hvordan det er at være menneske, og hvordan vi kommer igennem de forskellige stadier på livets rejse.

I mit arbejde med The Hero’s Journey formidler jeg den ældgamle visdom på på en nutidig og nordisk måde. Jeg har beskrevet den cirkulære model i 12 steps. Disse kan du høre mere om i podcasten eller læse om på bloggen.

DU ER EN HELT

Alle fortællinger omkring os har en helt i sig. En helt er hovedpersonen og den, der går noget igennem, noget der kan være svært. Det er ofte noget, ingen andre har gennemgået før på præcis samme måde. En helt er én, der går fra ét stadie i sit liv til et nyt stadie i sit liv.

Jeg mener det, når jeg siger: du er en helt. Du er på din egen helterejse.

HERO’S JOURNEY GIVER OVERBLIK, RO OG FREMGANG

Hero’s Journey er den manual, vi så ofte har manglet. Den er et redskab, der hjælper os, når vi er i en forandringsproces – og gennem livet er der mange forandringsprocesser.

Hero’s Journey giver mod til at træde ud i eventyret og sige ja til den rolle, der ligger til dig. Den giver kraft, livsglæde og begejstring frem for kamp og lidelse på rejsen. Den hjælper dig til at kunne se, hvor vigtig en rolle, du spiller i verden.

EN HELT PÅ EN MISSION

Jeg er på min egen helterejse. Og du er på din.

Jeg er her for at minde dig om, at du er en helt. Måske føles det ikke sådan – men det er du.

Jeg er her for at kalde heltene, for at vække heltekraften. Jeg kalder de visionære og ambitiøse. Lederne, lærerne, lægerne. Politikerne, pædagogerne, biologerne. Jeg kalder iværksættere og kunstnere, jeg kalder unge og ældre.

Jeg kalder enhver, der mærker, at de kan udrette noget stort i deres liv. Til gavn for verden og til gavn for dem selv.

Det er nu, vi alle sammen bliver kaldet til at træde ind i vores autoritet.

Det er tid til at forandre vores syn på os selv, vores børn, vores karriere og ikke mindst vores klode.

SUPERNATURAL AID

Der findes magisk hjælp på The Hero’s Journey. Jeg er her for at være magisk hjælp for dig, så du kan gå din helterejse. Og jeg ved, vi er ment til at være magisk hjælp for hinanden.

Det har aldrig været meningen, at nogen skulle tage helterejsen alene – heller ikke du eller jeg.

KOM MED PÅ HELTEHOLDET

Hvis du føler dig kaldet – så kom og vær med. Deltag i samtalerne online, kom til undervisning. Lad os lave noget stort sammen.

ERFARING

Grundlægger af uddannelsen til Hero’s Journey Facilitator
2022-nu

Kursusleder, Coach & Underviser | Nana Askov
2018-nu

Founder & CEO Senior Adviser | NORD Communications
2016-nu

Forfatter | Peoples Press
2017-nu

Moderator & mødeleder | Altinget
2017-2020

Konsulent & Underviser, digital publishing | Aller Media & Softworld
2016-2019

Rådgiver | Pressenævnet
2016-2022

Underviser i ledelse under stress | Dansk Journalistforbunds Efteruddannelsesfond
2016-2017

Nyhedsredaktør  Metroxpress A/S
2006-2011

Redaktør Orange Press  Roskilde Festival
2007

 Metroxpress A/S
2004-2006

UDDANNELSE

Metanoia | Masterclass ved PhD Robert Holden
2020-2021

The Hero’s Journey | Masterclass ved PhD Robert Holden
2018-2020

Success Intelligence | Masterclass ved PhD Robert Holden
2018-2019

Coachpartners  ICC Certificeret Coach, Business- & Lifecoaching
2008

Roskilde Universitetscenter  BA i Journalistik
1999-2003

KADK – Kunstakademiets Arkitektskole Grunduddannelsen
1998-2001

Nana Askov er forfatter, journalist og leder af brand-bureauet Nord Communications, der er specialiseret indenfor autentisk branding og digital storytelling. Hun står bag en række artikler, kronikker og blogs og har blandt andet udgivet bøger hos Forlaget Peoples Press.

LIVING QUESTIONS: Find til dit kald

Living Questions er en af de mest powerfulde måder at arbejde med personlig udvikling på og skabe forbindelse til sjælens kald. Nana Askov har brugt Living Questions selv, med klienter og under Hero’s Journey-gruppeforløb. Nu er de samlet i et smukt kortdæk, der er let og enkelt at bruge. Kortene vil hjælpe dig med at forbinde til din sjæl og ved at bruge dem bare 5 minutter hver dag, vil du opleve, at du tiltrækker mere kærlighed, succes og magi. I det øjeblik et spørgsmål er stillet, bliver det besvaret. Ved at stille det rette spørgsmål hver dag, vil du opdage, at der åbner sig en tydelig vej i dit liv.

De smukke kortdæk ’Living Question’ er skrevet på engelsk, og de er inddelt i kategorierne ’Trust’, ’Succes’, ’Love’, ’Intelligence’, ’Intelligence’, ’Joy’ og ’Brave’, ligesom der er udformet ’Help Cards’. Kortene kommer i en eksklusiv mørkeblå æske.

Kortdækket kan bestilles her

AFDELING N – Kampen mod narkobagmænd i Danmark

Jørn Moos blev som ung betjent ansat i den nu nedlagte narkoenhed Afdeling N under Københavns Politi. Det var en tid, hvor narkobekæmpelse havde lav prioritet, og hvor handlen med hash og stoffer eksploderede. Moos fortæller om, hvordan politiarbejdet på ti år gik fra at handle om nogle få morfinister og unge, der røg lidt lommetjald, til pushere og håndkogte kriminelle. Læseren kommer med Jørn Moos ind bag facaden på politigåden, hvor han kæmper for at fange bagmænd, der står bag internationale smuglerringe, som omsætter for millioner på narkomanernes forfald. I bogen tager Jørn Moos læserne med ind til afhøringer, aflytninger og nogle af de første agentsager i danmarkshistorien, mens Afdeling N tager skrappere og skrappere metoder i brug.  AFDELING N er skrevet i samarbejde med journalist og forfatter Nana Askov. Hun udgav i 2017 bogen SMUGLER  – fra hippie til hashbagmand.
Bogen kan bestilles her

SMUGLER – Fra Hippie til Hashbagmand

Sten Lundager har siden 60’erne stået bag indsmugling af mere end 100 ton hash til Danmark og siden kilovis af hårde stoffer i USA. Han har tilbragt en stor del af sit liv i udlandet med at smugle hash ind i Danmark. Blandt andet på Costa del Sol, hvor han havde sin egen cannabisfarmer, levede under falsk identitet og stod for at sende nogle af de første skibe med hash ind til de nordsjællandske kyster. I 1990’erne slettede han alle spor og forsvandt ud af miljøet. I dag 25 år senere er han klar til at stå frem med sin historie. Han er en af danmarkshistoriens første store hashsmuglere. Hans historie begynder blandt hippierne i kendte kollektiver i København, og fortsætter der, hvor hashhandel blev en indbringende forretning med store biler og stofmisbrug. Det er også en personlig fortælling om at være far til en søn, når man hele tiden må forsvinde uden forklaring. Sten Lundagers historie sætter et nyt lys på 1970’erne og 80’erne og hashens vej ind i Danmark.

Nana Askov er uddannet journalist og har arbejdet mere end 15 i nyhedsmedierne heraf 8 år som leder, blandt andet som redaktionschef på Ugebrevet A4 og Avisen.dk. I dag står hun i spidsen for Nord Communications og er desuden moderator, underviser og foredragsholder.

Bogen kan bestilles her