Supernatural Aid og Crossing of the first Threshold – step 4 og 5 på rejsen

Både du og jeg kan leve fænomenale liv, hvor vi virkelig udfylder et purpose. Hvor vi tager imod kaldet og mærker livets fylde, den brusende begejstring, meningen.

Jeg er i gang med at skrive bogen om Hero’s Journey på dansk. Hero’s Journey er et stort og meget nuanceret værk. En guide til livet, viderebragt fra alle tiders lærermestre, filosoffer og storytellere. I disse uger får du et sneakpeak. Her deler jeg et meget kort overblik med nogle af de vigtigste steps her på bloggen. Læs eller genlæs de første steps.

Mit gæt er, at du læser med her, fordi du også har et kald. Eller du er søgende – du vil gerne finde en dybere mening med din tilværelse. Du er en helt, og dit liv er en rejse. Vejen vil aldrig være lige og forudsigelig, og det kan frustrere eller give dig lyst til at opgive din færd. Her giver Hero’s Journey os bevidsthed på, hvor vi er på rejsen, hvorfor dette trin giver mening, og hvad der venter os forude. Det giver en ro at vide, at det, vi står i – omend det skaber begejstring, udmattelse eller frustration – er en del af din helterejse. Det giver mod og styrke til at fortsætte.

Step 4: Supernatural Aid

På det 4. step på helterejsen møder helten magisk hjælp. Du har garanteret allerede oplevet det – at nogen åbnede en dør for dig, så du kom forbi en forhindring og fik opfyldt din længsel. Magisk hjælp kan være et menneske, én du kender godt, eller én du møder kortvarigt. En mentor, en ven – eller én der irriterer eller provokerer, og som hjælper dig til at blive bedre til at sætte en grænse. Det kan også være et dyr, en bog, et kursus. Det er her, Den Grimme Ælling møder bondemanden, der hakker ællingen fri af isen.  Når jeg laver forløb over Hero’s Journey, beder jeg ofte kursisterne lave denne øvelse: Lav en liste over, hvilke hjælpere, der allerede har været på din vej. Oftest bliver deltagerne på Hero’s Journey-forløbet overraskede over, hvor meget magisk hjælp, de har modtaget.

Step 5: Crossing of the first Threshold

Crossing of the first Threshold er et magisk punkt på rejsen. Helten siger JA! Pakker sin rygsæk, sin hest og sit sværd og drager ud for at udfylde sin rolle. Det er her, du for alvor træder gennem porten. Det er, når Klods Hans hopper på sin ged og tager afsked med sine brødre og det indsnævrende hjem, hvor han blev set ned på. Når du træder over denne tærskel, indebærer det formentlig stor usikkerhed. Men når man har den ældgamle visom i Hero’s Journey med i sin forståelse af dette sted, er der større sandsynlighed for, at du vil nyde dette magiske punkt, hvor du – også i det ydre – begynder at skabe reel forandring i livet.

Læs step 6 og 7: Belly of the Whale og Sirenerne.

LIVE: HVER TIRSDAG OM HERO’S JOURNEY