Joan d’Arch hvisker i dit øre

Du har et kald. Noget vigtigt, som kun du kan udføre her på jord lige nu.

Hvad er dit kald?

Joan d’Arc er en af mine favorit-helte. Ikke så meget på grund af de krige, hun satte sig i spidsen for. Men på grund af hendes overgivelse til det, hun selv var overbevist om, var hendes kald.

Når man arbejder med Hero’s Journey er det, at undersøge ‘kaldet’, første skridt. At finde sin ‘Bliss’, som antropologen Joseph Campbel, der står bag kortlægningen af Hero’s Journey, kaldet det.

Dit kald.

Når du kender dit kald, er det en drivende kraft i alt, hvad du gør.

Den passion og dybe overbevisning, der drev Joan d’Arc afsted gjorde hende frygtløs. Både som enlig ung kvinde i en mandsdomineret og voldelig verden af undertrykkelse men også på slagmarken. Når man drives af en passion større end egoet, fortrænges angst og tvivl. Jeg møder tvivlen både i mig selv og i de mennesker, jeg arbejder med. Tvivlen på, om det nu er rigtigt nok, det man drømmer om.

Det, der driver os.

Tvivlen er ofte den, der holder os hen i årevis. Den der gør, at vi undlader at række ud efter det, vi drømmer om inderst inde. Det, der betyder allermest for os. Hvad nu, hvis det jeg mærker inden i er forkert? Hvis det bare er et fatamorgana? Og allerede der, har vi bremset vores fremdrift.

“Follow your bliss, and Doors Will open, where you didn’t even know they excisted” sagde Joseph Campbell.

Det er enorm gave overhovedet at mærke sin ‘bliss’ sit kald. At have en fornemmelse af at gå ud af en vej med mening. Der tåler vi både smerte og modstand. For vi ved, hvorfor vi er på den vej. Joan of Arc var vild. Hun var aldrig bange for at dø. Hun havde ingen tanke hverken på sig selv eller sikkerhed og måske netop derfor lykkedes ellers håbløse togter.
Spiritualitet, tro eller religion har givet mod til mange igennem historien.

Følg dit kald. Hav tillid. Fat mod.

Følg dit kald. Hav tillid. Fat mod. Det er hendes lære til os.

Måske kender du dit kald, måske står det ikke helt klart. Så er du nok, som vi mennesker er flest. Men du har et kald! Noget vigtigt, som kun du kan udføre. Og for hver dag, der går, hvor du tillader tvivlen at blokere, vil du føle dig stadig længere væk fra en følelse af meningsløshed. Og tvivlen bliver en selvforstærkende spiral.

Joan of Arc kan hjælpe os med at bryde med den spiral.
Et sted at starte kunne være dagen i dag. Hvad er dit kald i dag?
Nævn en ting, du ville du gøre i dag, hvis du fjernede al tvivl.
“I have a steel-like faith in my self” hvisker Joan of Arc i dit øre.

LIVE: HVER TIRSDAG OM HERO’S JOURNEY