UDVIKLINGSFORLØB: ÅBENT FOR TILMELDING JAN/21

Livskraft: Løber du med håndbremsen trukket?

”Hele mit liv har jeg følt, at jeg løb med en trukket håndbremse”

Dette stærke billede kommer fra en af de deltager, der går på Hero’s Journey sammen med mig i øjeblikket. Det er en dyb følelse af at livskraften hele tiden fosser ud af kroppen. At der er noget, eller nogen, som holder vores livskraft nede.

Det er tankevækkende, hvordan vi ofte føler, at vi er i bestemte situationer, som hæmmer vores livskraft. Det kan være et arbejde, en særlig opgave på jobbet eller en relation med et andet menneske, som dræner os. Det kan også være negative og begrænsende tanker. Undervejs i livet får vi skabt nogle fortællinger, som tager vores livskraft og mod og glæde.

Alt det der, gør, at vi ikke får handlet og skabt det liv, som vi har et kald på.

Når vi føler at livskraften er væk, har vi ikke styrken og energien til at træde ud på rejsen – helterejsen – og lytte til vores sjæls kald.

Vi stopper op. Resignerer. Og fortsætter måske med at give vores livskraft væk. Det er en smertelig negativ spiral.

Men når vi tillader os selv at stoppe op og betragte relationerne og de drænende opgaver med nye øjne, så sker der en magisk forandring.

Læs mere om Hero’s Journey

Jeg plejer at sige, at livskraften i dig er uendelig. Ingen kan tage den fra dig. I virkeligheden kan du kun selv vælge at give den væk. Det kan være svært at se i øjnene. For hvorfor er det så, at jeg byder mig selv den oplevelse?

Det er et spejl, som kræver mod at kigge ind i. Måske er du selv nysgerrig på at se på dit steder i dit liv, hvor du giver din livskraft væk?

Hvem giver du din livskraft til?

Og hvad er det i virkeligheden, du vil opnå ved at gøre det?

Det kræver mod. Men det giver også en kæmpe styrke og frihed til genskrive din egen fortælling og trække livskraften hjem til dig selv igen.

Hero’s Journey er en fantastisk måde at skabe – og se – en ny fortælling om os selv. Det er et landkort, der hjælper os til at se vores rejse og vores egen helterolle i et nyt perspektiv fuld af glæde og mod.

Det er her fra du bliver i stand til at skabe den magi og leve det eventyr, som du kom her for.

Se din egen heltekraft

Hvis det er dig selv, der trækker håndbremsen, når du forsøger at løbe fremad, så er det også dig, der kan slippe den igen. Og livskraften og glæden er en konstant uendelig kilde, der bor i dig – uanset hvem, du er sammen med og uanset hvilket arbejde, du har.

Du har et lille evigt kraftværk indeni med uendelige mængder af energi. Det er ikke noget, du behøver at søge andre steder. Det er konstant og det kan blive ved med at forstørres. Hvis du tør at stoppe op og trække livskraften hjem til dig selv, vil du se hvad du er i stand til.

Du vil kunne se din heltekraft.

”May the Force be with You” sagde Master Yoda i Starwars engang for længe længe siden. Kraften er dig. Du bærer den med dig, hvor end, du går hen.

LIVE: HVER TIRSDAG OM HERO’S JOURNEY